Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED παρέχουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού συνδυάζοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση, που μεταφράζεται σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (σε ορισμένες περιπτώσεις μεγαλύτερη και από 80%), μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 25 φορές μεγαλύτερη από τους αντίστοιχους λαμπτήρες πυρακτώσεως) χωρίς να περιέχουν τοξικά μέταλλα (υδράργυρο και μόλυβδο) και χωρίς να εκπέμπουν επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Παρ ’όλα τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν, οι καταναλωτές είναι δύσκολο να διακρίνουν τη διαφορά στη ποιότητα με συνέπεια να οδηγούνται σε λύσεις που δεν προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής υστερώντας κυρίως στη διάρκεια ζωής τους.

Κάθε λαμπτήρας LED διαθέτει κάποιες βασικές ιδιότητες οι οποίες προσδιορίζουν την ποιότητα και την απόδοσή του. Οι πιο βασικές είναι οι παρακάτω:

  • Εγγύηση: Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ελάχιστος χρόνος εγγύησης ορίζεται στα 2 έτη. Τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα ξεκινάνε από 3 χρόνια εγγύηση, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Διάρκεια ζωής: Σαν τεχνολογία τα προϊόντα Led διακρίνονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, τουλάχιστον 30.000 ώρες λειτουργίας. Επιπροσθέτως, ανάλογα με την ποιότητα των υλικών που είναι κατασκευασμένος ο λαμπτήρας η διάρκεια ζωής του μπορεί να ξεπεράσει τις 50.000 ώρες λειτουργίας.
  • Φωτεινή απόδοση (Lumen/watt): η φωτεινή απόδοση μας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τα προϊόντα Led μεταξύ τους. Συνεπώς, η σύγκριση πρέπει να γίνεται με βάση τα Lumen (φωτεινή ροή) και όχι με βάση τα watt ( ηλεκτρική ισχύς).
  • Δείκτης χρωματικής απόδοσης (CRI): Ο δείκτης χρωματικής απόδοσης αναφέρεται στην ακρίβεια της απεικόνισης των χρωμάτων. Μετριέται σε κλίμακα 0 – 100 με το 100 να είναι η μέγιστη ακρίβεια. Επιθυμητό ο δείκτης χρωματικής απόδοσης να είναι πάνω από 80.
  • Είδος Τροφοδοτικού: Ένα από τα χαρακτηριστικά του λαμπτήρα που του εξασφαλίζει διάρκεια ζωής είναι το σύστημα τροφοδοσίας. Ο καταναλωτής έμμεσα μπορεί να αντιληφθεί την ποιότητα του τροφοδοτικού αν οι ώρες λειτουργίας ξεπερνούν τις 50.000.
  • Ψήκτρα: Η ψήκτρα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από καλής ποιότητας αλουμίνιο ή θερμοαγώγιμα υλικά έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας από το Led και το τροφοδοτικό.
  • Πιστοποιήσεις: Τα απαραίτητα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν ένα λαμπτήρα ή φωτιστικό τεχνολογίας Led είναι τα CE (EMC – Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα), CE (LVD – Ηλεκτρική ασφάλεια), RoHS ( Μη ύπαρξη τοξικών υλικών).

 

Δείτε το σε αρχείο PDF

 

– Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα άρθρα, προσφορές, χρήσιμες συμβουλές.

– Δείτε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων Led Heleco.